Εκπαίδευση σκύλων - εκπαίδευση κουταβιού - προεκπαίδευση / Εκπαίδευση σκύλων - εκπαίδευση κουταβιού - προεκπαίδευση

Εκπαίδευση σκύλων - εκπαίδευση κουταβιού - προεκπαίδευση

 

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την καλύτερη συμβίωση του σκύλου μας  Î¼Î±Î¶Î¯ μας, είναι η εκπαίδευση του. Η εκπαίδευση του θα πρέπει να αρχίζει από την πρώτη στιγμή που έρχεται στο σπίτι. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στο κουτάβι τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.

 

Ο τρόπος για να το επιτύχετε αυτό, είναι να του αφιερώσετε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε, χρησιμοποιώντας μόνο 2 λέξεις: «ÎœÎ·» και «ÎœÏ€ÏÎ¬Î²Î¿».

 

Η πρώτη λέξη χρησιμοποιείται για οτιδήποτε απαγορεύεται και η δεύτερη για οτιδήποτε σας ευχαριστεί. Χρησιμοποιώντας τη λέξη «Î¼Î·», ο τόνος της φωνής σας να είναι έντονος και αυστηρός. Όχι όμως δυνατές φωνές  Φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα την ίδια λέξη χωρίς να ασκείτε σωματική βία. Η σωματική βία, το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να δημιουργήσει στο κουτάβι φοβίες και αντικοινωνική συμπεριφορά.

 

Χρησιμοποιώντας τη λέξη «Î¼Ï€ÏÎ¬Î²Î¿», θα πρέπει η φωνή σας να εκφράζει ένα αίσθημα χαράς το οποίο γίνεται πάντα αντιληπτό απ' το κουτάβι. Ερχόμενο το κουτάβι στο σπίτι σας, ένα από τα πρώτα προβλήματα που θ' αντιμετωπίσετε είναι η ακράτεια την οποία έχουν όλα τα νεαρά σκυλιά. Για να περιορίσετε το πρόβλημα αυτό, θα πρέπει τις πρώτες μέρες ν' αφιερώσετε αρκετό χρόνο. Παρακολουθείστε το κουτάβι σας μόλις αρχίσει να μυρίζει έντονα το πάτωμα, οδηγείστε το στο χώρο που εσείς επιθυμείτε να λερώσει. Επαναλάβετε αυτή την άσκηση αρκετές φορές χρησιμοποιώντας πάντα τη λέξη «Î¼Ï€ÏÎ¬Î²Î¿».

 

Είναι πολύ σημαντικό για το σκύλο σας, να έχει στη ζωή του ένα πρόγραμμα. Θα πρέπει λοιπόν εσείς να του μάθετε ποιο είναι αυτό το πρόγραμμα. Δηλαδή, θα πρέπει να τρώει σε συγκεκριμένες ώρες. Αφήστε το φαγητό μπροστά του για περίπου μισή ώρα και μετά αφαιρέστε το. Η βόλτα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ψυχολογική και σωματική εκτόνωση του σκύλου. Θα πρέπει να βγαίνει έξω 2-3 φορές την ημέρα για μισή ώρα την κάθε φορά. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, ασχοληθείτε και παίξτε με το σκύλο σας. Προσπαθήστε οι βόλτες κάθε μέρα να γίνονται τις ίδιες ώρες. Ποτέ μην τελειώνετε τη βόλτα μόλις ο σκύλος κάνει τις ανάγκες του. Γρήγορα θα το καταλάβει και για να κερδίσει περισσότερη βόλτα δεν θα κάνει τις ανάγκες εκτός σπιτιού, απλώς θα περιμένει να γυρίσετε στο σπίτι σας για να κάνει τις ανάγκες του.

 

Μετά την ηλικία των 4 μηνών, μπορεί να ξεκινήσει  τη βασική υπακοή.